Nyt website? Kontakt Svendborgsund broen

WordPress 5.2

2. større opdatering til WordPress siden 5.0, hvor bl.a. Gutenberg-editoren blev standard, er udkommet i dag. Her kommer en lille gennemgang af, hvad det indebærer som f.eks. block manager.

Site Health

I WordPress 5.1 kom den feature, der hedder Site Health (Webstedets sundhed). Denne feature gør, hvad den kan for at sikre, at dit WordPress-site kører så godt som muligt og kommer med forslag til, hvordan du kan forbedre dit WordPress-site.

Med det er der i WordPress 5.2 kommet 2 sider, der skal afhjælpe problemer med WordPress-sites.

Site Health kommer med forslag, hvordan du kan forbedre dit WordPress-site

Siden Webstedets sundhed i WordPress’ kontrolpanel

PHP Error Protection

Det sker fra tid til anden, at man oplever White Screen of Death når man opdaterer et plugin eller et theme i WordPress. Det er sket for mig et par gange (HUSK ALTID BACKUP FØR DU OPDATERER!!!). Med PHP Error Protection vil WordPress nu deaktivere plugins, hvis der bliver fundet fejl i forbindelse med opdatering af plugin. Det kan gøre det noget nemmere at komme uden om disse fejl. Især for brugere, der ikke gør sig godt med den tekniske del af WordPress.


Block Manager

Med Gutenberg-editoren, der blev en fast del af WordPress i version 5.0 kom der en lang række “blocks”. Blocks er små layout elementer som f.eks. tekstafsnit, overskrift, YouTube-video m.m. Selv er jeg ret begejstret. Men jeg har lavet løsninger til kunder, hvor jeg har været nød til at deaktivere blocks programmatisk. Fra version 5.2 er det nu muligt at deaktivere blocks med Block Manager.

Block Manager

wp_body_open()

Til theme-udviklere er der kommet et nyt hook, der hedder wp_body_open(). WordPress-folkene anbefaler, at man begynder at inkludere dette hook i template-filerne lige efter body-tagget

<body <?php body_class(); ?>>
  <?php wp_body_open(); ?>

Læs mere om det nye hook

Herudover er følgende tilføjet i WordPress 5.2:

Indlæg

Kategorier

EW Webdesign