Nyt website? Kontakt Ben and Jerrys is

LGBTIQ-rettigheder for is

25. maj 2017 delte Ben & Jerry’s Australien et tweet, hvor i de annoncerer, at det ikke længere er muligt at få to kugler med samme smag i samme vaffel. Grunden til dette er for at skabe opmærksomhed om rettigheder for LGBTIQ-personer i Australien. Som Ben & Jerry’s Australien skriver på deres webside, så støtter 72% af australiens befolkning ens rettigheder, hvad angår ægteskab, for alle.

Når 72% af et lands befolkning bakker op om noget, så er det nemt og ret sikkert for en virksomhed også at bakke op om dette. Men det er ikke første gang, at Ben & Jerry’s bakker op om rettigheder for LGBTIQ-samfundet.

I 2009 ændrede Ben & Jerry’s navn på en af deres is-varianter midlertidig. Isen “Chubby Hubby” ændrede navn til “Hubby Hubby” for at støtte homosexuelles rettigheder til at blive gift i staten Vermont.

Ben & Jerrys March

Design

Ben & Jerry’s har selvfølgelig designet deres brand, inklusiv deres værdier, ud fra, hvad der sælger is. På samme tid så er Ben & Jerry’s så stor en virksomhed, at deres værdier, holdninger og kampagner for bl.a. LGBTIQ-samfundets rettigheder gør mange folk bevidste om nogle af de udfordringer der er i verden. Ben & Jerry’s har designet deres virksomhed til at gøre verden en smule bedre.

Det er det som design kan. Gøre verden en smule bedre. Om det så er design af en virksomhedsprofil, der gør, at man støtter rettigheder for folk, der har andre præferencer for, hvordan de vil leve deres liv, om det er design af biler, der ikke drives af fossile brændstoffer eller om det “bare” er design af en skrifttype, der gør det lettere at læse en tekst.

På siden Issues we care about kan du læse mere om, projekter som Ben & Jerry’s støtter som f.eks.

I fremtiden, så vil jeg måske spise lidt ekstra is for at støtte de gode projekter 🙂

Indlæg

Kategorier

EW Webdesign