Nyt website? Kontakt Farvekridt med WordPress-logo på

Hvad er WordPress?

WordPress er et web-baseret CMS (Content Management System). Dvs., at det er et system, hvor man kan oprette og redigere indhold på f.eks. et website uden nødvendigvis at kunne kode eller programmere. Man kan sige, at f.eks. Twitter og Instagram er CMSystemer. Forskellen på dem og så WordPress er, at med de førnævnte systemer er du låst fast til deres websites, hvor du derimod kan lave dit helt eget website med WordPress.

WordPress er et af de mest brugte CMSystemer i verden. Mange milioner websites bruger WordPress, både store sites som f.eks. Microsoft News, Mercedes-Benz og Sony Music, mellemstore sites og små hobby websites. Websitet du er på nu er også lavet i WordPress.

WordPress er oprindeligt lavet som et blog-system, men er med tiden udviklet til at kunne lave hele websites. Der findes et næsten uendeligt antal udvidelser til systemet, plugins, og endnu flere skabeloner, themes. Så er det gratis og godt at bruge til små websites, hvor indholdet kun skal rettes til en gang i mellem, og til større websites, hvor der skal komme masser af nyheder, opdateringer m.m.

WordPress Swag

Hvordan ser et WordPress website ud?

Du kan ikke se på et website om det er lavet i WordPress med det blotte øje. WordPress er selve systemet, der bruges til at oprette indhold og selve udseendet på et WordPress website afhænger af det theme, der er aktiveret i WordPress. Der, hvor man kan genkende et WordPress website er i admin-panelet. Admin-panelet er her, hvor man opretter og redigere indhold, installere plugins og temaer og laver en masse andre indstillinger.

WordPress admin-panel

Er WordPress det bedste CMS?

WordPress er nok det mest brugte CMS, og det er et rigtigt godt system, men det er ikke det bedste. Der er ikke et system, der er bedre end alle andre. Der er helt sikkert nogle, der er dårligere end andre. Men det handler om, hvilket behov man har.

For manden der kun har en hammer, begynder alt at ligne et søm

Abraham Maslow

WordPress er nemt at sætte op og nemt at udvikle nye plugins og temaer til. Men det er ikke ens betydende med, at det skal bruges til alt. Jeg har alligevel ofte oplevet websites, der ikke burde være lavet i WordPress. Men mange, der hverken kender til andre systemer, kan lave et lille system selv eller kan designe selv, vil mene, at WordPress er det eneste system, der fungerer.

Skal jeg vælge WordPress?

Om du skal vælge WordPress eller ej det afhænger af, hvad du vil og, hvordan. Hvis du gerne vil designe dit website selv og gerne vil kunne trække elementer rundt på siderne, så findes der alternativer, der er lettere at komme i gang med som f.eks. Wix eller Squarespace (men vær sikker på, at der nok skal være nogen, der prøver at pushe WordPress alligevel).

Hvis du derimod gerne vil finde et design iblandt mange tusinde og lave dine egne justeringer, lege med plugins og funktionalitet i et CMS, der fungerer rigtig godt, så vil du kunne udnytte det powerhouse som WordPress er.

Hvis du har spørgsmål angående lige netop dit website, så skriv en besked, så kan vi tage en snak om det

Indlæg

Kategorier

EW Webdesign